Om meg

Hei. Jeg er Eva Sundene, livsstil- og spa ekspert, journalist og redaktør som har jobbet et langt liv med helse, skjønnhet og velvære.

I begynnelsen av 80 tallet startet jeg det første livsstilsmagasinet i Norge, Shape-Up.

Det var en revolusjon fordi det på mange måter var et opprør mot sykeliggjøringen av hverdagsplager!

LIVSSTIL VAR ET UKJENT BEGREP

Kosthold og trening, motivasjon og omlegging av livsstil var ikke på tapetet. Alternative metoder var ansett som rent tull, til og med farlig. Kiropraktorer var for eksempel stemplet som kvakksalvere, vegetarianere som særinger. Yoga var for hasjrøykende hippier, mens motivasjon og selvutviklingen ble latterligjort. Helsekost og kosttilskudd ble dømt nord og ned av norske helsemyndigheter.

HELSEMYNDIGHETENE KJEMPET MOT

Det hele ble rimelig latterlig når landets helseminister Mork var velkjent for å røyke flere pakker Teddy daglig. Men, helsedirektøren var allmektig – og som krigersk motstander av alt privat initiativ for bedring av kropp og helse var det kun de tøffeste som overlevde.

SHAPE-UP – FOR DEG SOM VIL TA VARE PÅ DEG SELV

For å bli hørt – og for å fremme det jeg hadde brennende tro på, startet jeg like godt mitt eget magasin. For kvinner som ville ta vare på seg selv! Og det gikk bra, så bra at jeg etter ti år solgte Shape-Up til Hjemmet-Mortensens Forlag.

Jeg fortsatte som redaktør i mange år – før jeg valgte å satse på nye utfordringer: Utvikling av spabegrepet og banebrytende spa utdannelse i Norge.

SKRIBENT PÅ HELTID

I 2010 trakk jeg meg ut av business – og fulgte min livslange drøm om å skrive på heltid, uten tanke på hverken tidsfrister eller lønnsomhet. Rett og slett bare skrive om det jeg brenner for, det som fyller meg, det som gir meg glede.

FARVEL TIL DET GAMLE

Jeg hadde alltid drømt om å bo i solen, om å nyte dagene og livet uten tanke på vær og føreforhold. Min deilige familie har alltid visst at jeg kom til å flytte når jeg ble pensjonist, og at vi heller reiser på besøk til hverandre.

DRØMMER BLIR VIRKELIGHET

Og nå sitter jeg her i mitt deilige hjem på Fuerteventura. Antrekk: Luftig sarong og bare føtter. Jeg ser viftende palmer, blomstrende roser og oleander, bougainvilla og utsikt mot vårt felles, store turkisblå svømmebasseng.

FØLG MED – OG BLI YNGRE MED ÅRENE

Ikke aksepter at du må bli “syk, svak og dårlig bak” når du blir eldre. Du kan gjøre utrolig mye som både er enkelt, billig og lett å gjennomføre for å snu prosessen. Du kan bli biologisk mange år yngre enn fødselsattesten din – og sprekere dag for dag. Hvis du gidder og vil gjøre en innsats for deg selv.

Så min oppfordring til dere medsøstre er fremdeles:

TA VARE PÅ DEG SELV!

Jeg skal love dere at det lønner seg. Du er verdt det!

Håper bloggen min kan inspirere og motivere deg – og gi deg kunnskaper på veien.

Store klemmer og lykke til fra Eva

0Shares