Photo on 2013-06-04 at 09.38

FREMHEV DIN PERSONLIGHET

Det høres kanskje ut som en gammel klisjé at alle kvinner kan bli pene ved å finne sin stil og fremheve sin personlighet. For ærlig talt, noen er født med et såkalt godt utseende, mens andre har vært mindre heldige.

Det er selvsagt helt riktig, men tenk deg nå litt om.

UNDER SMINKEN ER VI ALLE OSS SELV

Tenk på de såkalt ”rike og vellykkede”. De som ser så misunnelsesverdig vakre og velstelte ut. Perfekte. Selvsikre, Blanke i pelsen. Unge, uansett alder.

Men, hvordan tror du disse aldersløse skjønnheter egentlig ser ut? Når sminke og stæsj er av, håret morgenbustet, øynene søvnhovne sprekker…

Jo takk, mer eller mindre som oss andre helt vanlig dødelige.

PROFFE HJELPERE SKAPER SKJØNNHET

Regn med at du knapt ville kjent igjen denne versjonen av de vakre. Regn med at de også har svake sider som de ergrer seg over (hvis de ikke allerede har fikset på det med skalpeller og proffhjelp). Stor nese, eller for liten – potetnese – eller… For store ører, eller for små. For smale øyne, for tunge øyenlokk – eller utstående – eller…

Alle har vi noe å henge klagehatten på, for vi ser på oss selv med forstørrelsesglass og argusøyne for å avduke hver minste lille feil og lyte.

GJØR DET BESTE UT AV DET DU HAR

Men, den store forskjellen mellom mange av oss vanlige – og de rike, vakre, vellykkede – er at de har valgt å gjøre maks ut av det de har. De vet – eller har profesjonelle hjelpere – som kan alle triksene for å gjøre det beste ut av et hvert fortrinn, og kamuflere det andre.

FREMHEV DINE SÆRPREG

Mange er også utrolig flinke til å snu såkalte skjønnhetsfeil til fortrinn som fremhever deres egenart og personlighet. For det er nemlig ikke alltid det å skjule som er det smarteste, det kan være vel så bra å fremheve en såkalt svakhet – og få noe uforglemmelig personlig og flott ut av det.

UTSEENDET ER DITT VISITTKORT

Forfengelighet og jåleri, fysj og fy, sier de frugale som sverger til sepe, vann og fotformsko. –Det er det indre som teller. Selvsagt teller det aller mest. I det lange løp et det innhold, ikke innpakning, som er avgjørende.

Men la oss for all del ikke glemme at førsteinntrykket, altså fasaden, er ditt visittkort til verden – og rimelig avgjørende for hvem som skal få sjansen til å få et gløtt i ditt innholdsrike, vakre indre. Ja, kanskje du er virkelig en skjønnhet innvortes, men det var så forbasket godt skjult at ingen ble fristet til å ta en grundigere titt.

Det er synd, fordi en går glipp av så mye – og så mange.

ET POSITIVT FØRSTEINNTRYKK ER NØKKELEN

Det er det samme om det er riktig eller galt, det er bare å akseptere at slik er vi mennesker! Det er helt klart mye lettere å gå gjennom livet i en brukbart bra innpakning som gir positive velkomstsignaler. I

Ikke si, uff de som er så overfladiske at de bare går etter utseendet, de vil jeg ikke bli kjent med likevel. Ikke det nei? Hvordan vet du nå egentlig det? Du kjenner heller ikke deres indre innhold og eventuelle verdier?

DET VISER SELVRESPEKT Å SE BRA UT

For hånden på hjertet, det er verken overfladisk, skam eller jåleri å stelle seg selv, ta vare på seg selv – og understreke sine fortrinn. Vi tar vare på alle andre verdier og eiendeler vi har.

Vi burde ha like stor respekt for å ivareta og vedlikeholde oss selv, både hud, kropp og helse. Og rett og slett gidde å ta den innsatsen det er å gjøre det beste ut av våre muligheter.

TA VARE PÅ KROPPEN DIN

Og her kommer vi vel egentlig til kjernen, og det vesentlige for både utseende og velvære. Det viktigste grunnlag er en normalvektig, veltrenet og godt vedlikeholdt kropp.

Det er samme oppskriften enten du er rik eller fattig: Spise og drikke fornuftig og ha et begrenset kalori- og karbohydratinntak, nok styrke- og kondisjonstrening – og egenpleie.

Dette kan du ikke kjøpe for penger, fordi du til syvende og sist må gjøre jobben sin – enten du er modell, stjerne, kongelig – eller en helt aldeles vanlig kvinne. Ingen kan spise for deg, ingen kan trene for deg…

TILBAKE TIL DIN EGEN STØRRELSE

Ta en titt på blogginnleggene mine. Du finner tips til Detox som gir deg en kick start på en sunnere, slankere livsstil. Du finner også noen av mine favoritt-dietter. Eller så kan du gjøre det enkelt – med 3 Detox dager og 4 “vanlige” hvor du er litt mer forsiktig enn vanlig med fett og sukker. Sakte men sikkert krymper du i størrelse.

LYKKE TIL MED LIVSSTIL SOM GJØR DEG GLAD!!

0Shares