Image

DET ER ALDRI FOR SENT – Å GJØRE DET GODE DU ALLTID HAR MENT

Vise ord fra barndommens minnebok som jeg tilfeldigvis kom til å tenke på forleden dag. Svettende i helsestudio med pust og pes, trekk og dra – for å bøte på noen makelige måneder i kroppsavdelingen.

ALT SKLIR NEDOVER

Helfigurspeilet, min verste fiende – eller kanskje heller min beste venn og kritikus, hadde brutalt ærlig fortalt meg den nakne sannhet: Litt ekstra bulker her, litt sig og skrukk både her og der.

REDSEL OG GRU

Det hadde skremt meg fluksens til prøvetime i nærmeste senter, for jeg visste så altfor godt at blod, svette og tårer var den eneste medisinen for å kna luksuslegemet på plass igjen. Her skulle ikke fettet få hvile i fred og gjøre meg til en big is beautiful brunette.

Sorry, ikke sjans – jeg mistet apetitten ved tanken. Som novise i jernvareavdelingen hadde jeg ærlig talt gruet meg litt til å løfte, pushe og dra. Ville brunblanke muskelbunter med tomme blikk i kø foran stålblanke monstre med ørtikilos vekter skremme vannet av meg, og få meg til å føle meg som en aldrende superkløne? Eller…

TRENING ER FOR ALLE

Takk og lov, da jeg kom inn i kroppskulturens høyborg, så var det en lett blanding av runde og slanke i alle aldre, i T-shirts og treningsbukser som peste seg i form. Det var mennesker som meg og deg, og faktisk et hyggelig sted å være. Det var ikke snakk om å drite seg ut, selv om det ble litt kløning i starten.

SUNT FOR BÅDE KROPP & SJEL

Men, du hellige makrell hvilken overaskelse, det var jo faktisk moro med apparatene – og en times trening gikk unna som en røyk. Etter badstu og noen lengder i svømmebassenget var energien på topp, samvittigheten så hvit som nyfallen sne – og livet betraktelig lystigere.

De siste månedens innsats – kombinert med mykje frukt og vatn – har gjort susen i garderobeavdelingen. Det begynnende miss Piggy preget er heldigvis vekk igjen.

Utrolig hvor fort det gikk å bøte på latskapens skader, og hvor boblende full av overskudd en blir når en gir sin stakkars kropp en sjanse til å utfolde seg. For det er faktisk det den er skapt for.

Er du redd for ikke å klare det? Eller er livet ditt så breddfullt av bekymringer at det tar helt luven fra deg?

ET SKRITT AV GANGEN

Da får du starte i det små på egen hånd, ut fra filosofien – litt er bedre enn ingenting. Selv om det bare betyr musesteg til et mer aktivt liv og en sterkere kropp, vil du få uttelling, og ikke minst, få redusert bekymringsstress.

TREN PÅ STUEGULVET

Det er en stund siden jeg gikk på helsestudio og skrev denne artikkelen. Men, jeg holder meg i farta og trener hjemme. Både yoga, styrkeøvelser med motstand – og kondistrening. Det er masse flotte videoer på Youtube – helt gratis topp trening på alle nivåer.

NATUREN: DITT BESTE TRENINGSSTUDIO

Gå, småjogg og kom deg ut av stuedøren! Gjett om du kan gå av deg både bilringer og sigerumpe hvis du får farten på deg. Og det er flott for kondis og sirkulasjon – og for hele utseende og livskvaliteten din.

GOD TUR – FÅ FART PÅ LIVET DU FLOTTE KVINNE!

0Shares