Image

Vi er alle barn i vårt indre, og fra vi møter verden for første gang og til vi forlater den, er vi spillere på livets bane. Vi kan bli tapere eller vinnere, vi kan glede oss over leken – eller grue oss til hver runde. Vi kan delta akivt på banen, eller vi kan passivt stå på sidelinjen.

DU BESTEMMER SPILLEREGLENE

Livets lek blir så morsom, kjedelig, spennende og opplevelsesrik som vi gjør den til. Vi er så heldige at reglene kan forandres hele tiden, og vi kan selv tilpasse dem til våre evner og talenter.

Vi er ikke bundet av de gamle reglene som andre en gang satte opp for oss. Det var sikkert nødvendige regler i starten, til vi ble store nok til å velge selv. Etter hvert som vi vokser, fysisk og psykisk, kan vi tilpasse spillereglene våre, og vite at livets lek kan spilles i utallige varianter, alt etter egen lyst og evne.

VÅG Å VÆRE DEN DU EGENTLIG ER

Det viktigste er at du velger å se på livet som en gylden mulighet til å utfolde hele deg. En mulighet til å utforske dine iboende krefter, dine særtrekk, dine styrker – og dine svakheter.

Som det unike mennesket du er, har du en uendelighet av valgmuligheter og krefter til selvrealisering som gjør livet til en spennende opplevelse, og dagene til en lek. Du har muligheten, hvis du vil…

DU MÅ TÅLE EN STØYT – OG STÅ PÅ VIDERE

Det er selvsagt ikke sagt at hver eneste runde i leken skal være like morsom, eller gå like glatt. Da ville du stagnere og ikke komme videre. Du må ha noe å bryne det på.

Du må våge å ta sjanser på å perfeksjonere deg. Du må også være oppmerksom på at mange vil prøve å bremse deg, og få deg usikker og demotivert.

Det er tribunesliterne som ikke tør å delta aktivt, men som er eksperter på kritikk. Det er en svartsynt, trangsynt kulturarv for tapere som det er nødvendig å motstå for den som ønsker å bli en vinner i livets lek.

JANTELOVENS FORBANNELSE

De trangsynte får fortsette med arvesynd, livets kamp og Jantelovens spilleregler. De får la misunnelsen være en sterkere drivkraft enn kjønnsdriften, og de får styre rundt med skylapper av selvforherligende selvgodhet. Det gidder ikke du….

Men, det er også mange som har blitt programmert av tribunegjengen, og som bokstavelig talt har havnet på feil hylle. De har fått store sperrer for sin egen vekst og livsglede, og trenger mer enn noen andre å slippe fri fra stengsler som ”Hver gledesstund på denne jord, betales skal med sorg”.

IKKE LA DEG STYRE AV NEGATIV PROGRAMMERING

Utsagn som gir dårlig samvittighet og redsel når det skjer gode ting i livet. Vi blir usikre og venter med redsel på regningen som uvegerlig skal komme. Livet er en jammerdal, og Etter knisalåt kommer gråt, er også typiske munnhell som kan skremme gleden ut av de mest robuste.

Utsagnene er typiske for negative, desillusjonerte mennesker som bruker redsel og skyldfølelse for å styre andre. Mennesker som sulteforer seg selv og andre med gleder.

SKY MENTAL SULTEFORING

Heldigvis og gudsjelov, så er det rent tullprat – og kun et speilbilde av andres forvirrede, mislykkede og skuffede indre. Forvirrede, fordi de innerst inne innblller seg at de ikke er verdige til å fortjene gleder i det jordiske liv.

De tror at de ved å sultefore seg med gleder, leve følelsesmessig asketisk og nekte seg det meste av det gode liv, vil de sikre seg en bedre plass i det hinsidige. De forstår ikke at både himmel og helvete finnes her og nå – og det er stort sett valgfritt i vår del av verden hvilken avdeling vi vil oppholde oss i.

LA DINE VISJONER BLI VIRKELIGHET

Alt som har vært er, alt som kommer er. Alt du kan se og tro på vil bli virkelighet. Daglige affirmasjon bidrar til at dine visjoner blir virkelige. Det gjelder derfor å være bevisst på at alt du sier til deg selv, vil forme deg og resten av livet ditt.

Det er dine ord som er veiviserne til fremtiden. Det er dine tanker som skaper både din virkelighet og din identitet fordi både kropp, sjel og hjerne styres av tankens makt.

Dine tanker og følelsesmessige reaksjoner utløser utallige biokjemiske reaksjoner som styrer alle dine celler, som igjen gjør deg frisk eller syk – lykkelig eller ulykkelig.

SANSENE MOTTAR ALLE SIGNALER

Du tar også inn alt omkring deg med ditt sanseapparat, Det er organismens radarsystem som uavlatelig sender informasjon til hypothalamus, kjertelen som er sjefen for dine biokjemiske reaksjoner.

Sjefen gir kontinuerlig beskjeder til de forskjellige avdelinger om å justere, tilpasse og sørge for at din organisme er i normaltilstand, homeostase. Da er du frisk, sunn og opplagt.

PARASYMPATISK AVDELING I UNDERBEVISSTHETEN

Men, i de dypeste mørkeste arkiver sitter sure, konservative byråkrater som kan rote beskjedsystemet alvorlig til. Spesielt i krisesituasjoner kan de sende ut gammel informasjon så lynraskt at sjefen får driftsproblemer og mister kontrollen.

Det er fordi alamsentralen automatisk får kontrollen ved katastrofer, og sender instrukser direkte til nervesystemet, som lydig utfører sine oppgaver i den tro at dette er livredding.

FØLELSENE OVERSTYRER FORNUFT

Lite aner det at instruksene kan være helt feil fordi de for lengst har gått ut på dato. Beskjedene kan stamme fra noe du opplevde da du var bitteliten, eller fra opplevelser som var traumatiske og skremmende en gang i din fortid.

Du reagerer ikke på fornuft, kunnskap og logikk lenger – men kun på underliggende, lagrede følelser i din underbevissthet. Legg bare merke til det selv.

HVORDAN REAGERER DU?

Hva er ditt spontane reaksjonsmønster når du utsettes for ekstremt stress eller noe du ser som en trussel? Reagerer du kanskje som en livredd fireåring, en trassig femåring – eller en rebelsk tenåring?

Prøv å søke ærlig i ditt indre for å finne ut hvor hindringene i deg ligger. Det kan være episoder og kommentarer i livet ditt, som egentlig er bagatellmessige – men som kan ha satt dype følelsesmessige spor og sperrer. Det er først når du får dem opp i lyset at de kan løses opp.

RYDD OPP I FORTIDENS ROTEROM

Du hemmes i livets lek fordi du ikke har rukket, eller visst hvor nødvendig det er, å rydde opp i rotet. Kaste gammelt skrap for å gi plass til noe nytt og bedre tankegodts som du har glede og nytte av.

Vi trenger alle en privat ryddesjau med jevne mellomrom. Vurdere hva er verdt å spare på?

BLI KVITT DRITTEN

Hva er bare søppel som samler skitt, støv, tar plass og står i veien så vi mister hele oversikten. Men hvordan finner du nøkkelen til roterummet? Hvordan skal du kunne klare å komme inn, gjennomgå – sortere og kaste?

Du har et helt nøkkelknippe i deg som kan låse opp alt. Det er tankene dine. De er hjelperne som gjør jobben for deg hvis du bare gir de riktige beskjedene.

HURRA – DU FÅR PLASS TIL DET DU VIRKELIG TRENGER

Våg å si farvel til det gamle og ønske det nye velkommen, så du etter hvert kan si – med hånden på hjertet: Alt er godt og riktig i mitt liv.

Da har du kvittet det med gammel dritt, ryddet opp i følelsene dine – vært tilgivende og overbærende både mot deg selv og andre – og fått full forståelse av at livet er fullt av nye muligheter, hver dag.

Når du kan glede deg over å møte hver ny dag med forventning og positiv innstilling, ja da har du virkelig funnet en nøkkel til lykke og harmoni. Unn deg å nyte livet fra akkurat nå. Det fortjener du virkelig!

HA EN STRÅLENDE DAG & SETT I GANG MED RYDDESJAUEN!

0Shares